Brouwerij Stene....ons verhaal

Brouwerij Stene

Aan de Belgische kust in West-Vlaanderen kan je de familie brouwerij Stene vinden die een ambachtelijk bier brouwt volgens de Belgische traditie. Stene is een dorp in Oostende dat we willen eren met ons bier. Het dateert van de 10de eeuw n.C., de naam verschijnt in 1171 n.C. al in brieven en viel onder het beheer van de Tempeliers. De molen is het symbool van het dorp en maakt de dag van vandaag nog steeds onderdeel uit van het prachtige dorpszicht met de zeer gastronomische dorpskern.

 

In Stene staat gastronomie op kop, in de gezellige en romantische dorpskern kan je genieten van verschillende restaurants, bistro's en café's. Je kan er terecht op elk uur van de dag zowel voor ontbijt, lunch als diner. Stene dorp ligt langs het groene lint en is ook zeer gekend bij fietsers en wielertoeristen voor zijn gezellige terrasjes om even op adem te komen.

Brouwerij Stene werd opgericht door de familie De Dobbeleer - Bauwen welke is ontstaan door het huwelijk tussen Stefanie Bauwen & Nico De Dobbeleer. Door dit huwelijk kwamen Koen Bauwen en Nico De Dobbeleer bij elkaar in de familie. Een gemeenschappelijke interesse kwam al zeer snel naar boven: "bier brouwen". Zo begon het verhaal van hobbybrouwer, dat al snel evolueerde naar een brouwerij en werden beiden oprichters van Brouwerij Stene. We zijn een familiebrouwerij waar we brouwen volgens Belgische tradities met het oog op topkwaliteit en een uitmuntende smaak.

 

De toewijding van onze familiebrouwerij aan het traditioneel vakmanschap resulteert in een compromisloze kwaliteit en smaak die de tand des tijds doorstaat. Ontdek de authentieke smaak van de beste bieren van België.

Het traditionele vakmanschap van familiebrouwerij Stene brengt Belgische authenticiteit in elke fles. Wij geloven in kwaliteit en dat komt op de eerste plaats, dus richten we ons op het perfectioneren van ons vakmanschap door middel van traditionele Belgische brouwmethoden.

 

Na jaren ervaring als hobbybrouwers besloten beide oprichters een opleiding "Artisanaal bierbrouwen" te volgen. Met veel geduld hebben we het bier verfijnd tot een kwaliteitsvolle tripel.

Bij Brouwerij Stene is een microbrouwerij en brouwen we een beperkte hoeveelheid bier met als doelstelling “kwaliteit boven kwantiteit”.  

artisanaal bier brouwerij